MIS105-Quiz02

 

MULTIPLE CHOICE

 

 

     2.   The idea of an Open Source Software resembles with which of the following scenarios?

A.

You bought a TV and can use it only with the functionality already built-in there

B.

You ordered for a pizza for your dinner

C.

You asked the recipe of pizza and now cooking it

D.

None of the above can be taken as a similar scenario

 

 

ANS:  C

 

     4.   Which one of the following is not an example of OSS?

A.

Mozilla FireFox Browser

C.

Linux Operating System

B.

Internet Explorer Browser

D.

All of the above are OSS examples

 

 

ANS:  B

 

     5.   What benefits you can gain with OSS?

A.

Lower costs

B.

Complex Management of Licenses

C.

Very stable programs

D.

Very prompt and on-time support for operating problems

 

 

ANS:  A

 

     6.   Which of the following is true?

A.

A document file created with Microsoft Word can be opened in OpenOffice programِ

B.

A document file created with OpenOffice program can be opened in Microsoft Word

C.

Both statements are true

D.

None of the above statements are true.

 

 

ANS:  A

 

 

     8.   Complex Statistical formulas can be used in __________ to summarize and analyze the results.

A.

Microsoft Word

C.

Microsoft Outlook

B.

Microsoft Excel

D.

None of the above

 

 

ANS:  B

 

     9.   ____________ is used when it is required to save large amount of information which is related to each other.

A.

Microsoft Outlook                   

B.

Microsoft PowerPoint

C.

Microsoft Access

D.

None of the above

 

 

ANS:  C

 

   10.   Which of the following are the main tasks where Microsoft Outlook can provide help to a user?

A.

Sending Email

C.

Delegating Tasks

B.

Holding Meetings

D.

All of the above

 

 

ANS:  D

 

          

   12.   By using ____________, Calendar tool can be used for scheduling meetings on a centralized basis in an office environment.

A.

Microsoft Outlook

C.

Microsoft Access

B.

Microsoft PowerPoint

D.

None of the above

 

 

ANS:  A

 

   13.   The program __________ provides you the facility of using electronic sticky notes on your desktop.

A.

Microsoft Word

C.

Microsoft Outlook

B.

Microsoft Excel

D.

None of the above

 

 

ANS:  C

 

   14.   Managing Resources is one of the main jobs of _______________ program.

A.

A device driver

C.

A utility

B.

An operating system

D.

None of the above

 

 

ANS:  B

 

   16.   There are __________ ways to boot a computer.

A.

1

C.

3

B.

2

D.

All of the above

 

 

ANS:  B

 

   17.   File compression programs are an example of which type of system software?

A.

Device drivers

C.

Operating System

B.

Utilities

D.

None of the above

 

 

ANS:  B

 

TRUE/FALSE

 

     1.   Microsoft Excel can be used to save documents in a form which can be opened by Internet Explorer program.

 

ANS:  T

 

     2.   Mass mailing is an option provided by Microsoft Outlook where you automatically print many copies of a letter by merging a list of your customer addresses with the single copy of the letter

 

ANS:  F

 

     3.   Microsoft Word is the best choice whenever we need to record and analyze numbers.

 

ANS:  F

 

     4.   Microsoft Access helps in tracking data about a business so that more informed decisions can be taken.

 

ANS:  T

 

     5.   Microsoft Excel 2000 can help you in managing your contact information (for example, your customers or friends contacts).

 

ANS:  Both T and F